Molen 'de Koornbloem' te Goes

Van graan.... tot meel
De Koornbloem werkt nog steeds volgens een eeuwenoude traditie waarbij het meel op ambachtelijke wijze op molenstenen gemalen wordt.

Volkorenmeel; echt volkoren
Alles zit erin inclusief de waardevolle en gezonde kiem. In de Koorbloem wordt het graan tussen molenstenen gemalen. De gehele tarwekorrel wordt in één maling vermalen tot volkorenmeel. Er wordt niets uitgehaald en er wordt ook niets toegevoegd.

Brood dat met echt volkorenmeel is gebakken ziet er anders uit. Het heeft een andere beet, is smaakvoller, authentieker en voedzamer. Het is brood om echt van te genieten!

Verkrijgbaar in 1kg en 2kg verpakkingen*.                  6 tot 8 weken houdbaar. 

 1 kg volkorenmeel € 1,00
 2 kg volkorenmeel € 2,00

 

 

Zeeuwse bloem
Zeeuwse bloem (de zemel en het griesmeel zijn uit het volkorenmeel gezeefd) is geschikt voor o.a pannenkoeken, wafels, taart en wit brood. Verkrijgbaar in 1 kg zakjes. Gist toevoegen! 6 tot 8 weken houdbaar.

 1 kg zeeuwse bloem
 € 1,40

Pannenkoekmeel
Een melange van Zeeuwse bloem en boekweit zorgt voor een heerlijke smaak. (H)eerlijk pannekoekenmeel zonder toevoegingen! Verkrijgbaar in 1 kg zakjes. Gist toevoegen! 6 tot 8 weken houdbaar.

 1 kg pannenkoekmeel
 € 1,00


Griesmeel
Tarwegriesmeel wordt vooral gebruikt voor het maken van griesmeelpap en griesmeelpudding. Tarwegriesmeel is het deel wat overblijft bij maken van Zeeuwse bloem. Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes.  6 tot 8 weken houdbaar.

 0,5 kg griesmeel
 € 0,50


Zemelen
Zemelen bestaan o.a uit de kiemen, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel.  Zemelen zijn rijk aan voedingsvezels en bevorderen daardoor de stoelgang

Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes.  6 tot 8 weken houdbaar.

 0,5 kg zemelen
 € 0,50


Recepten

Hulp nodig bij het bakken van brood of pannenkoeken? Bekijk hier onze recepten.

*Wilt u meer dan 10kg? Neem dan even contact met ons op.